Nederlands Engels

Deelnemers

Intro

Sinds juni 2010 is de Stichting Consortium Green IT Regio Amsterdam actief. In deze stichting dragen de deelnemende ICT, data center, energie en engineering bedrijven uit de MRA bij aan de vermindering van energiegebruik en daarmee het terugdringen van CO2-emissies in de MRA. Een groeiend aantal bedrijven heeft belangstelling voor deelname, op dit moment telt het consortium rond de 45 deelnemers.

Green IT Amsterdam heeft de volgende doelstellingen:

  • Stimulering van energiebesparing in de ICT-sector (Greening of IT)
  • Inzetten van ICT voor de vergroening van andere sectoren (Greening by IT)
  • Bijdragen aan de groei van de groene economie in Nederland (Green IT Economy)

Website: http://www.greenitamsterdam.nl/

Schuberg Philis is een innovatieve private Nederlandse onderneming met 170 werknemers en leider op het gebied van mission critical outsourcing services. Zij biedt een unieke belofte: gegarandeerd 100% uptime voor bedrijfskritische applicaties. Dit zijn applicaties die de bedrijfsprocessen ondersteunen, zonder welke een organisatie geen bedrijf noch operatie kan voeren.

Website: http://www.schubergphilis.com/

Greenhost is in 2001 opgericht door Mart van Santen en Sacha van Geffen. Als jonge wetenschappers ontwikkelden zij een webhosting-platform dat veel energiezuiniger is dan vergelijkbare systemen. Naast een frisse kijk op duurzaamheid en ICT steunt Greenhost projecten op het gebied van onderwijs, cultuur en journalistiek. Zij zetten zich in voor een open en vrij internet en de bescherming van haar gebruikers. Om dit alles te bereiken werken zij samen met vele partijen op het gebied van techniek, journalistiek, cultuur, onderwijs en duurzaamheid en ontwikkelen hun eigen software, projecten en ideeën.

Website: https://greenhost.net/

Cloud Provider is een Nederlandse cloud hosting en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider. Zij zijn opgericht in 2008, en hebben inmiddels meer dan 800 klanten. Hun doel is het simpel en bereikbaar maken van complexe server-infrastructuur voor de klant, zodat zij zich kunnen richten op hun business.

Website: https://cloudprovider.nl/

GreenQloud was founded in 2010 and is privately funded. The company has been lauded by the industry and media for its sustainability efforts. They are a cloud solutions company offering Truly Green™ cloud computing virtual servers and data storage (IaaS) powered by renewable energy. GreenQloud services, such as Compute Qloud™ and Storage Qloud™ feature an easy-to-use, self-service web console and advanced AWS-compatible API controls for full automation of IT services. GreenQloud has won several Icelandic government grants, such as the technology grant from Rannis (The Icelandic Centre for Research).

Website: https://www.greenqloud.com/

REM Automatisering BV is een zelfstandige onderneming die zich bezighoudt met softwareontwikkeling en het hele traject van verkoop tot implementatie en serviceverlening. In nauwe samenwerking met klanten worden nieuwe producten ontwikkeld en bestaande uitgebreid.

Website: http://www.rem.nl/

Almende is a Dutch research company specialized in information and communication technologies. Central to all our research is the concept of self-organization. We believe that computer systems and technology should support people in performing their professional tasks and organizing their daily lives. This means that ICT should learn to work for and with people, according to their individual wishes and demands. At the core of all Almende solutions are hybrid agent networks: humans and computers working together. We look towards agent technology to develop smart software that truly supports people in organizing their own lives.

Website: http://www.almende.com/home

ICT dient de mens. Dat is kort gezegd de opvatting van Verdonck, Klooster & Associates. En als strategisch ICT adviesbureau hebben zij de technische kennis én de organisatorische ervaring om dat waar te maken. Het maakt hen een unieke partner voor opdrachtgevers die het hoogste rendement uit hun ICT investeringen willen halen. VKA is er van overtuigd dat de dienstverlening aan burgers en bedrijven sneller, beter en eenvoudiger kan. De duurzaamheid kan worden verbeterd. En er zijn uitstekende kansen voor innovatieve nieuwe concepten die we nog beter kunnen benutten. VKA is hiermee een toonaangevend adviesbureau voor strategische ICT projecten geworden.

Website: http://www.vka.nl/

Transfer Solutions is een ICT dienstverlener met een sterke specialisatie in Oracle en Java technologie. Transfer Solutions opereert met drie Business Units: Consulting, Managed Services en Education. Met 140 werknemers is Transfer in staat een hoogwaardige, volledige en solide dienstverlening in te richten voor opdrachtgevers zowel binnen de (landelijke) overheid als binnen private ondernemingen. Zij zijn al ruim 19 jaar één van de grootste onafhankelijke totaalaanbieders in Oracle- en Java-dienstverlening in Nederland. Hun uitgangspunten zijn: een hoge mate van betrokkenheid, klantgerichtheid, technologische expertise en aandacht voor de menselijke kant van de zaak. Onze bedrijfscultuur laat zich omschrijven als zeer pragmatisch en oplossingsgericht.

Website: http://www.transfer-solutions.com/

Query Technology is gespecialiseerd in het optimaliseren van database query’s met als doel software sneller te maken. Query Technology richt zich op bedrijven die software in eigen beheer ontwikkelen. Query Technology kan u helpen bottlenecks in uw software op te sporen en biedt oplossingen om de software aan te passen. Hierdoor kunnen dramatische snelheidswinsten behaald worden die nooit haalbaar waren geweest door nieuwe hardware aan te schaffen.

Website: http://www.querytechnology.com/

LeaseWeb, onderdeel van de OCOM Group, is een wereldwijde Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider die on-demand hosting-oplossingen levert waarmee klanten hun zakelijke ambities kunnen waarmaken. Sinds 1997 ondersteunen zij bedrijven in allerlei industrieën, waaronder enkele van 's werelds grootste, meest gerespecteerde ondernemingen. Zij concentreren zich onder meer op R&D en omarmen hierbij de nieuwste technologieën. Ten grondslag aan het LeaseWeb-platform ligt een van 's werelds grootste en meest betrouwbare netwerken. Mede dankzij de geavanceerde datacenters en een breed scala aan technologieën kunnen zij een ongeëvenaard portfolio met oplossingen aanbieden, van bare metal tot public en private clouds.

Website: https://www.leaseweb.com/nl/

VMware is het toonaangevende bedrijf op het gebied van virtualisatiesoftware. Met deze technologieën vereenvoudigen zij IT-complexiteit, stroomlijnen activiteiten en helpen bedrijven flexibeler, efficiënter en winstgevender te worden. Door infrastructuur te virtualiseren, van het datacenter tot de cloud en mobiele apparaten, stelt VMware IT in staat services te leveren vanaf elk apparaat, altijd en overal.

Website: http://www.vmware.com/nl/

SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. Dankzij SURF beschikken studenten, docenten en wetenschappers in Nederland al sinds 25 jaar over de best mogelijke internet- en ICT-voorzieningen. SURF stimuleert, ontwikkelt en exploiteert de nationale ICT-infrastructuur (e-infrastructuur) voor het hoger onderwijs en onderzoek. Sinds 2011 is SURF verantwoordelijk voor de inrichting van de Nederlandse e-infrastructuur voor onderzoekers. Door innovaties tegen aantrekkelijke voorwaarden beschikbaar te stellen zorgt SURF dat de mogelijkheden die ICT biedt optimaal kunnen worden benut. SURF is een samenwerkingsorganisatie bij uitstek. Dat is mede zichtbaar door de samenwerking met de aangesloten instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek.

Website: https://www.surf.nl/

© 2015 Hogeschool van Amsterdam - Urban Technology